Meny

 

- Hva er hypnose?

- Hvem behandler?

- Seminarer/Kurs

- Hva er NLP?

- Røykeslutt/Snus

- Flyskrekk

- Vektreduksjon

- Produkter

- Priser/kontakt

- MÅ leses før timebestilling!

 

 

NFKH - Norsk Forbund for Klinisk Hypnose

.www.hypnoseforbundet.no

hypnos

www.emofree.com

 

Hypnoterapi i Vestfold

Hva er hypnose?

 Se Henry Leander forklarer/demonstrerer hva
hypnose er
på Schrødingers katt (Nrk1)
Klikk her for NRK Nett-TV


Visste du at:

- All hypnose er selvhypnose.

- Ordet hypnose er gresk og betyr søvn.

- Hypnose kan spores tilbake til 1500 f.kr

- I 1981 ble Sverige det første landet i verden som begynte å tilby opplæring i hypnose på alle offentlige skoler.

- Hypnose ble med gode resultater brukt under begge verdenskrigene for å behandle soldater for krigsnevroser.

- Det finnes ingen dokumenterte tilfeller i historien om at en person har blitt værende i hypnose. Det verste som kan skje er at du faller i en vanlig søvn og våkner etter en liten stund.

- I 1969-årene greide den russiske hypnotisøren Dr. Raikov å gjøre en rekke vanlige mennesker til fabelaktige malere og komponister ved hjelp av hypnose.

- Hypnose er ikke noe sannhetserum, det er like lett å lyve under hypnose som i vanlig våken tilstand.

(Kilde: Paul McKenna sin bok: "Hypnose")

Hypnoterapi - Spørsmål og svar

 

Kan ”normale” mennesker gå igjennom en hypnoseanalyse?
Ja visst, ikke bare kan, men bør gjøre det.

Er alle mottakelige?
Ja, alle med normal intelligens og konsentrasjonsevne kan komme i denne tilstand. Noen trenger lenger tid enn andre.

Er man bevisst det som skjer?
Ja, man er ikke omtåket eller ”borte” – bare behagelig avslappet.

Så man sover altså ikke?
Nei, aldeles ikke. Man er bare maksimalt avslappet og samtidig årvåken i sitt indre, slik at verden utenfor kan synes langt borte.

Kan jeg påvirkes til å gjøre ting mot min vilje?
Nei! Skulle noen forsøke det, som for deg virker støtende vil du avslutte transen og åpne øynene. Du har full kontroll.

Dersom noe hender med terapeuten under behandlingen, kan man da komme tilbake?
Det finne ingensteds å ”komme tilbake” fra, så skulle noe utover det vanlige hende vil du umiddelbart åpne øynene.

Holistisk helbredelseskunst
Hypnoterapi er en del av holistisk helbredelseskunst som vokser hurtig i Amerika, Kina, Japan og Europa.

 

Hypnose er altså ikke det samme som søvn, men for en person som observerer så kan det se ut som om du sover.

Hypnose er en tilstand der kroppen er meget avslappet og sinnet ditt er fokusert og konsentrert om en bestemt ting/handling.

Hypnose er en fokusert sinnstilstand dominert av det underbevisste sinnet hvor du er mye mer mottagelig og åpen for positive ideer påbud/forslag som kan resultere i et nytt positivt adferdsmønster.

De fleste har opplevd å være så oppslukt av et TV program eller en film (eller lest en bok) at de har glemt omverdenen rundt seg fullstendig, og hvis for eksempel samboeren eller noen andre spør om du vil ha en kopp te eller lignende, så hører du det, men det tar noen sekunder før du registrerte hva som egentlig ble sagt. Så spør du igjen, selv om du hørte det. En virkelighets sjekk, sinnet dobbelsjekker. Fordi du var så oppslukt av filmen, at for deg så ble den 100% virkelighet. Da var du i det vi kaller en hypnotisk tilstand.

Hypnose er definert som "midlertidig svekkelse av kritisk faktor" og under hypnose er sinnet mer åpent for positive innputt/påbud. Den kritiske sansen din har som oppgave å beskytte bl.a. vanene dine og tankemønstrene dine.

I den hypnotiske tilstanden økes adgangen til den ubevisste delen av sinnet, stedet hvor den mentale- og fysiske hukommelsen sitter, der hvor vaner og mønstre blir skapt og lagret, og der de kan forandres!

Alle mennesker opplever hypnose forskjellig, og hver enkelt hypnose kan oppleves forskjellig. Flesteparten opplever det som en følelse av dyp psykisk avslapping og velbehag. En veldig liten prosent merker ikke så stort til dette. Du vil føle og merke at du har full kontroll til enhver tid. Som om du kan åpne øynene når du selv ønsker det, og du hører alt som skjer rundt deg i omgivelsene til en hver tid. Det er ofte en følelse av tidløshet. Mange liker denne følelsen så godt at de lærer seg og mestre selvhypnose, så de kan erfare den behaglige følelsen av fred og avslapping som er et naturlig resultat av dyp avslapning.

Det finnes ingen dokumenterte tilfeller i historien om at en person har blitt værende i hypnose. Dette er heller selvfølgelig ikke mulig da hypnose er en helt naturlig tilstand som vi er i flere ganger hver eneste dag.

Hypnose er heller ikke noe sannhetserum, det er like lett å lyve under hypnose som i våken tilstand.

Når det gjelder scenehypnose så er personene du ser fullt bevisst på hva som skjer rundt seg til en hver tid. De er også fullt bevisst på hva de gjør. Du har sikkert sett hypnotisører som f.eks Paul McKenna tilsynelatende får frivillige deltagere til å hoppe rundt som kyllinger, tro at de er Elvis, eller at de er verdens dyktigste danser osv. Deltagerne tror IKKE de er kyllinger, Elvis eller dansere, de bare lever seg så ukritisk inn i den fantasien, at dem reagerer som om de er det.

Det er bl.a denne feiloppfatningen Strl. §364 fra 1902 bygger på, der hypnose er definert som en; "bevistløshet/avmakt" -lignende tilstand. I dag vet vi at hypnose etter denne loven ikke er mulig å utføre. Denne loven er derfor et forbud mot noe som ikke finnes. Dette er årsaken til at denne paragrafen er besluttet fjernet, fordi den ikke kan brukes. Dette betyr at leger og psykologers monopol er en missoppfatning, og helt feil. Alle mennesker har lov til å være avslappet, og det er heller ikke forbudt å be andre mennesker om å slappe av. Uansett om det skjer i terapirommet eller på jobben. Og rent teknisk er det det som skjer når du er i hypnoseterapi..

 

- Klikk her for ofte stilte spørsmål -

Kopibeskyttet © 2015 Sandefjord Hypnoseterapi. Alle rettigheter i forbindelse med innhold på sidene tilhører Sandefjord Hypnoseterapi. Sandefjord Hypnoseterapi har selv eksklusive rettigheter til all informasjon på disse sider.
Dersom innhold på disse sidene blir kopiert eller distribuert, må det først skaffes tillatelse av Sandefjord Hypnoseterapi, eller gis klar referanse til www.hypnoseterapi.net