Meny

 

- Hva er hypnose?

- Hvem behandler?

- Seminarer/Kurs

- Hva er NLP?

- Røykeslutt

- Flyskrekk

- Vektreduksjon

- Produkter

- Priser/kontakt

- MÅ leses før timebestilling!

 

 

NFKH - Norsk Forbund for Klinisk Hypnose

.www.hypnoseforbundet.no

hypnos

www.emofree.com

 

 

Hypnoterapi i Vestfold


Hva er NLP?

 

NLP er en forkortelse for Nevrolingvistisk programmering.

Neuro - kommer fra det greske ordet neuron - nervesystemet.
Våre opplevelser blir behandlet, filtrert og bearbeidet gjennom våre sanser for å gi mening. Syn, hørsel, smak og lukt. (Representasjons systemene våres) Denne prosessen er helt automatisk og vanligvis ubevisst.

Linguistic - fra det latinske ordet lingua - som står for språket.
Vi benytter språket til å organisere både tankene og adferden vår når vi kommuniserer med oss selv og andre.

Programming
 - er den måten vi anvender våre opplevelser (som er bearbeidet, ordnet og behandlet i vårt nervesystem via våre sanser og språk) - til å kommunisere med oss selv og andre.

NLP ble utviklet av Richard Bandler og John Grinder i begynnelsen av 70-årene. Richard Bandler var gestaltpedagog og dataekspert/programmerer, og John Grinder var språkprofessor. De studerte begge ved University of California.
Deres felles mål var å skape en terapi modell som baserte seg på den tidens 3 fremste terapeuter; Virginia Satir (familieterapeut), Fritz Perls (personen som grunnla gestaltterapi) og Milton Erickson (den verdenskjente hypnoterapeuten).
Bandler og Grinder begynte å analysere disse terapeutene for å finne ut hva slags strategier/teknikker disse terapeutene benyttet som ga så utrolig gode resultater, og om det var et mønster som gikk igjen.

Richard Bandler gjorde store gjennombrudd når det gjaldt behandling av fobi. Og han skapte flere teknikker/modeller. Blant annet skapte han "The Fast Phobia Cure".

Richard Bandler satte inn en annonse i en avis hvor han søkte etter personer som hadde kommet over fobier helt på egenhånd. Han regnet ikke med å få mange svar, men det viste seg at nesten 1000 mennesker kontaktet han.

Han begynte og intervjue disse menneskene for å finne ut hva slags prosesser de hadde gått gjennom bevisst og ubevisst for å komme over frykten , og for å se om det var et mønster som gikk igjen.

Det viste seg at samtlige personer hadde gått gjennom en lignende prosess.

Bandler kartla disse mønstrene og bygde opp det som han kalte for modeller eller programmer og prøvde så disse ut på mennesker med blant annet fobier, med meget gode resultater

NLP oppsto altså gjennom det som kalles modellering, det vil si grunnleggende studier av mennesker som hadde kommet over problemer/frykt eller mennesker som var eksellente på sine områder.

I dag blir NLP brukt i alt fra personlig utvikling, psykoterapi, salg, coaching, undervisning, kommunikasjon og relasjoner.

Skrevet av Henry Leander Andersen

 

Kopibeskyttet © 2015 Sandefjord Hypnoseterapi. Alle rettigheter i forbindelse med innhold på sidene tilhører Sandefjord Hypnoseterapi. Sandefjord Hypnoseterapi har selv eksklusive rettigheter til all informasjon på disse sider.
Dersom innhold på disse sidene blir kopiert eller distribuert, må det først skaffes tillatelse av Sandefjord Hypnoseterapi, eller gis klar referanse til www.hypnoseterapi.net