Ofte stilte spørsmål om selvhypnose - Hypnoterapi og Hypnose Virker ! - - Sandefjord Hypnoseterapi -
Meny

 

- Hva er hypnose?

- Hvem behandler?

- Seminarer/Kurs

- Hva er NLP?

- Røykeslutt

- Flyskrekk

- Vektreduksjon

- Produkter

- Priser/kontakt

- MÅ leses før timebestilling!

 

 

NFKH - Norsk Forbund for Klinisk Hypnose

.www.hypnoseforbundet.no

hypnos

www.emofree.com

 

Hypnoterapi i Vestfold

Ofte stilte spørsmål om hypnose/selvhypnose:

Se Henry Leander forklarer/demonstrerer hva hypnose er på Schrødingers katt (Nrk1) ved å klikke her. (NRK Nett-Tv)

 

Kan ”normale” mennesker gå inn i en hypnose?
Ja visst, ikke bare kan, men bør gjøre det.

Er alle mottakelige?
Ja, alle med normal intelligens og konsentrasjonsevne kan komme i denne tilstand. Noen trenger lenger tid enn andre. Graden av mottakelighet kan variere.

Er man bevisst det som skjer?
Ja, man er ikke omtåket eller ”borte” – bare behagelig avslappet.

Så man sover altså ikke?
Nei, aldeles ikke. Man er bare maksimalt avslappet og samtidig årvåken i sitt indre, slik at verden utenfor kan synes langt borte.

Kan jeg påvirkes til å gjøre ting mot min vilje?
Nei! Skulle noen forsøke det, som for deg virker støtende vil du avslutte transen og åpne øynene. Du har full kontroll.

Dersom noe hender med terapeuten under behandlingen, kan man da komme tilbake?
Det finne ingensteds å ”komme tilbake” fra, så skulle noe utover det vanlige hende vil du umiddelbart åpne øynene.


 Holistisk helbredelseskunst
Hypnoterapi er en del av holistisk helbredelseskunst som vokser hurtig i Amerika, Kina, Japan og Europa.

 

  • Hvem kan bruke selvhypnose?

Studier for å fastslå menneskers mottagelighet for hypnose har vist at så og si alle med normal intelligens, konsentrasjonsevne og vilje til å følge instruksjoner kan gå inn i hypnose. Noen lærer selvhypnose veldig raskt, mens andre bruker litt lenger tid. Uansett, nesten alle kan lære og bruke selvhypnose suksessfult.

  • Kan jeg øve meg når som helst?

Du kan øve når du har mulighet til å komme deg unna forstyrrelser eller avbrytelser i noen minutter. Selvhypnose må aldri utøves mens du kjører eller håndterer maskiner, eller utfører annen aktivitet som krever din fulle oppmerksomhet.

  • Hvor lenge burde jeg øve?

Kvalitet i tiden er viktigere enn lengden i tiden du øver. Sett av en fast tid hver dag når du ikke kan bli forstyrret, ta 15 til 20 minutter daglig som et utgangspunkt. Husk at tid brukt på å øve selvhypnose, er tid investert i deg selv for og utføre positive selvforandringer. Så øv jevnlig! Og ettersom du får mer erfaring vil du merke at du trenger mye mindre tid.

  • Burde jeg sitte eller ligge?

Det spiller ingen rolle, og ha det komfortabelt er det som er viktig, så gjør det som føles mest naturlig/behagelig for deg. For mange mennesker er en avslappet sittestilling med hodet støttet, mest komfortabelt. Hvis man ligger, kan det være lettere å falle i søvn - og hvis det er målet ditt med selvhypnosen, er det bra!

  • Burde jeg ha øynene lukket?

Igjen så spiller det ingen rolle, men folk flest føler seg mer avslappet med øynene lukket. Mange mennesker som er dyktige i selvhypnose kan gå inn i hypnose med øynene åpne, men folk flest vil være mest komfortable med øynene lukket til å begynne med. Også for å begrense de ytre sanseinntrykkene, lønner det seg med lukkede øyne. (Lettere å holde fokus og konsentrasjon)

  • Hva slags resultater kan jeg forvente?

Du kan forvente deg positive forandringer i livet ditt basert på "påbudene" som blir gitt under hypnosen. Husk, forandring er en naturlig del av vår eksistens og skjer med oss og alt rundt oss hver dag. Å forvente at forandringer skal skje er helt naturlig for oss.

  • Hvordan kan jeg gjøre prosessen lettere for hver gang?

Ved flere annledninger under hypnosen kan du gi deg selv et påbud at du vil gå lettere og raskere inn i hypnose neste gang. For eksempel, når du er i hypnose kan du si til deg selv noe som; "Jeg kan lett gå inn igjen i denne dype, avslappede og fokuserte tilstanden av oppmerksomhet når jeg selv ønsker det, ved og ta noen dype og avslappende åndedrag."

 

- Jeg håper disse spørsmålene og svarene har hjulpet deg med spørsmålene dine om selvhypnose,og at det har hjulpet deg til å lære hvordan du kan bruke selvhypnose mer effektivt!

- Henry Leander Andersen

Kopibeskyttet © 2015 Sandefjord Hypnoseterapi. Alle rettigheter i forbindelse med innhold på sidene tilhører Sandefjord Hypnoseterapi. Sandefjord Hypnoseterapi har selv eksklusive rettigheter til all informasjon på disse sider.
Dersom innhold på disse sidene blir kopiert eller distribuert, må det først skaffes tillatelse av Sandefjord Hypnoseterapi, eller gis klar referanse til www.hypnoseterapi.net